Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Ekodag med skolan

PeggyPosted by Lovis Wed, September 09, 2009 20:47:55

Idag har våran klass åkt ut med ekoturen till kolmården och håvat kryp.
Mycket roligare än vad jag trodde det var att titta på slemmiga saker.
Mycket ansträngande att kolla på små slemmiga saker :)

Vid fyra var vi hemma igen och mamma och jag åkte hem. Först så vilade jag en timme eftersom jag var helt slut och hade desutom en huvudvärk som hette duga (Vätskebrist?). Det blev bättre efter att jag vilade och drack vatten, så när mamma och jag gick ner till stallet så var jag fit for fight. Vi red bort till våran granne Janne (ironiskt) och lånade hans volt. Peggy var väldigt stel till en början så jag försökte att lösgöra henne ordentligt först.
Vi började med att göra öppna mot staketet och det gick bra, sen testade vi den vanliga öppnan med. Och det gick också bra!
Efter det så testade jag traven och fokuserade på ställningen och farten, vilket var nog så jobbigt för hon ville inte trava långsamt.
Men hon lugnade ner sig. och då testade vi öppna i trav (lååååångsaaaamt) med, det gick helt okej men lite bråkig var hon.
Sen gav vi oss iväg ut i skogen för en liten tur. Peggy var jätteseg, det kändes som att hon skulle stanna hela tiden, så jag gjorde halt för jag tänkte att hon säkert behövde kissa. Hon kissade inte så vi fortsatte. När vi hade kommit en bit så tog det tvärstopp och då skulle hon minsann kissa.
Det är verkligen en skillnad mellan Charles och Peggy, när Charles ska kissa så måste han förbereda sig i en kvart ungefär och sen kanske han bestämmer sig för att inte alls var kissnödig. Peggy hon bara tvärstannar så att man nästan flyger ur sadeln.

Lite bilder från clinicen. Jag hinner inte lägga upp de andra bilderna på galleriet. Men jag säger till när jag gjort det.

Hej Svejs


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lovis Fri, September 11, 2009 13:51:00

Tack mamma!

Posted by Mamma Mia Thu, September 10, 2009 22:49:36

Jättefina bilder, Lovis