Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Lite dåligt på bloggfronten!

AllmäntPosted by Lovis Wed, October 21, 2009 21:45:59
Hejsan hoppsan som min mor säger!
Jag var på Perry clinic i helgen som många kanske vet :)
Det var lite stressigt eftersom det var så dåligt planerat (fick ju veta att jag skulle rida på onsdagen, så vi kunde inte fixa med hästvakt etc) så mamma och jag åkte fram och tillbaka alla dagarna.
På första lektionen så gick allt jättebra först. Men sen blev hon stel och jag frustrerad. Perry förklarade för mig att om jag är frustrerad så blir jag stel, Peggy blir stel vilket är dumt och det är en synd och jag får spendera en evighet i helvetet, ja så kan man också uttrycka det :) Jag grät lite under lektionen med (pinsamt).
Andra lektionen gick bättre vi tränade mycket på att jag skulle vara mer bestämd och vara mer som en gudinna. Peggy var jättejobbig och skulle dra tyglarna ur händerna på mig och ibland höll hon på att tippa hela mig ur sadeln. Perry kände efter hur hon kändes i munnen och han kom fram till att hon var väldigt "dragig", han sa "I don't know how you ride her, I wouldn't" :P.
Men när jag red mer som en gudinna så blev jag starkare i kroppen och lyckades hålla emot.
Tredje lektionen så skulle vi börja vid handen, Perry skulle testa hur hon kändes. Sen visade han hur jag skulle göra och sen så fick jag rida som en gudinna igen.

Jag har kommit fram till att jag måste rida mycket mer öppnor och lösgörande övningar än vad jag gör och jag måste rida längre eftersom det tar dubbelt så lång tid för Peggy att värma upp som för andra hästar :)


För övrigt så har jag köpt marsvin! De är ungefär 1 ½ år gamla och heter Leja och Daisy (kanske blir ett namnbyte senare). Jag hittade dem på en annons på blocket, pappan i familjen var allergisk. Så nu är det två marsvinstjejer uppe på rummet.

Bilder kommer!
Jag kan så länge bjuda på lite katt bilder!