Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Sjuk

AllmäntPosted by Lovis Mon, October 12, 2009 13:03:22

Jag är lite krasslig (lite säger jag för att jag låtsas att jag är lite sjuk eftersom jag ska rida för Perry imorgon).

Eftersom jag är lite sjuk så kunde jag inte rida igår. Ville inte riskera att jag svimmade och ramlade av. Så eftersom min kära syster är hemma hos oss på obestämd tid, fick hon rida Peggy igår. Mira som slutade rida för 12 år sedan, när hennes Welsh/shettis såldes, rider fortfarande rörvånansvärt bra! Jag är så stolt.

Hon fick börja med att skritta henne och hitta ställningen (inte det lättaste på Peggy), Mira sa att man verkligen känner att hon är en enmans-häst. Men efter lite mjukgörande övningar så funkade det ganska bra. Sen fick hon prova på öppna, men det var lite snurrigt för Mira så vi släppte det för ett tag.
Nu var det dags för trav och iväg for de! Nej men det gick ganska fort, och sadeln hamnade på sniskan! Spänna sadelgjorde och sen efter lite coaching från mig så testade vi igen. Uppgången blev jättebra men sen blev det lite rus. Efter ytterligare coaching så kom jag fram till att jag kanske inte borda ta livet av min syster. Så vi avslutade, sen säger hon: Ja, och nu ska jag rida Shania. Både mamma och jag höll på att sätta i halsen, det var länge sedan hon var så entusiastisk över att rida!

Det var mysigt att vara alla tjejerna i stallet, jag hoppas det blir fler gånger!

Jag håller för övrigt på att bygga min alldeles egna marsvinsbur! Det är en kombinerad bokhylla/trälåda bur. Kim har köpt ett hus som de kan bo i!

Hej Svejs!