Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Hejsan Hoppsan!

AllmäntPosted by Lovis Sun, August 16, 2009 14:28:51

Idag blåser det så att man tror att huset ska falla ihop, det knakar oroande!
Jag är väldigt trött efter gårdagen, känner mig även lite förkyld. Kan ha varit för att det var jättefint väder på dagen och jag hade en tunn cardigan över ett linne, men sedan framåt 18-19 så blev det kallt, så jag kan mycket väl ha blivit förkyld.

I alla fall, det var ju inte det jag skulle skriva om!
Igår var fantastisk! Jag har träningvärk i benen efter att ha "ridit" hela dagen igår. På något sätt så känns det som att man är ryttaren som rider, så antagligen sitter man och spänner sig lite (ja, jag vet att man ska slappna av i sadeln, men ni förstår vad jag menar!). Kan ha vart efter att Perry fick oss att göra skänkelvikning, övergångar, öppna och volter, alltså på riktigt fast utan häst.
Jag hoppas att intresset för Perry ökar ännu mer i Sverige och att fler vågar ta steget och faktiskt rida för honom. Det spelar ingen roll vilken svårighetsgrad din ridning ligger på, känner du att du behöver hjälp så hjälper han till med det. Man måste vara lite öppensinnad när det gäller Perrys utbildningssätt, eftersom han koncentrerar sig mycket på grunden. Många förstår inte varför man får skritta runt på en volt och göra halt 70 gånger med en häst som är utbildad till mycket mer, men om ryttaren ger hästen fel signaler redan från grunden så är det inte helt lätt för den att göra dessa lätta saker som att göra halt etc.
Perry är definitivt värd pengarna.

Jag längtar otroligt mycket till 3 september! Han sa att han väntade sig storartade saker nu när jag hade ridit för Anja Beran, hm vi får hoppas att han inte blir besviken.

Eftersom jag inte har ridit på 1-2 veckor så blev jag väääldigt sugen på att hoppa upp på Peggy och rida till ridhuset. Men ja, känns lite tufft för henne kanske efter vilan. Så jag får hejda mig lite, mamma och jag ska rida ut ikväll.

Lite bilder blev det med (ganska många faktiskt), fler dyker upp i mitt galleri