Lovis Ridblogg

Det där med staket...Skye

Posted by Lovis Thu, March 04, 2010 14:59:46

Funkar inte så bra just nu. Elen går inte runt som den ska och förra månaden så förlorade vi ungefär 30-40 meter staket, några dagar senare så var ju Skye på rymmen och nu alldeles nyss var hon det igen. Men den här gången så rev hon hela jävla (ursäkta) grinden. Men det som var fantastiskt var att när jag och Johnny kom ner så stod hon lugnt och fint och verkade försöka ta sig upp på volten. Jag gick fram till henne och sa: kom nu Skye (och så puttade jag lite på henne, ingen respons). Kom nu, Skye! (Puttade lite till, eftersom jag är sjuk, har dåliga reflexer och är ganska virrig så är inte heller mitt tålamod på topp).

Så jag gav upp och gick mot stallet och ropade på henne och tro det eller ej men denna fantastiska lilla (det går att diskutera) varelse följde efter in i stallet och ställde sig för att nosa på kvasten som stod innanför dörren, medan jag gick för att stänga av strömmen, varpå kvasten föll i backen och hon blev så rädd att hon sprang raka vägen in i boxen! Och därinne fick jag snällt sätta på henne grimman och ta ut henne så gick vi runt lite på stallplanen, medan Johnny försökte laga staketet så gott det gick.

Jag känner att det här inlägget var väldigt osammanhängande, men så går det när man är sjuk och jagar unghästar (jaja, jag vet att jag inte jagade henne).


Det var allt för mig! Tack och hej!


Det här med livet...Allmänt

Posted by Lovis Wed, March 03, 2010 19:23:49

Vad ska man göra med det? Jag har ingen aning, någonting som jag faktiskt vet är att jag inte vill leva utan hästar.

Just nu är jag väldigt trött på skolan... Men jag undrar om jag är trött på att plugga i allmänhet eller om jag är trött på skolan i sig. Jag måste verkligen boka ett möte med min rektor så vi kan diskutera skolor och andra alternativ. Jag skulle ju väldigt gärna vara praktikant hos någon eller till och med kanske få ett jobb i ett stall och jag ska försöka att få tag på ett. Nej nu klagar jag faktiskt bara!

Nästa vecka ska jag presentera mitt arbete i engelskan om det engelska ponnyraserna och (nu kommer jag klaga lite till) jag är SÅ rädd att de ska somna medan jag presenterar det eftersom det inte finns en enda hästintresserad i min grupp!


Nej nu känner jag att jag inte ska skriva något mer för det är bara massa gnäll från mig!


Hej Svejs!

Många knappar, rattar och spakar!Äventyr

Posted by Lovis Thu, February 25, 2010 16:25:19

Gårdagen var... lärorik! Så speciell att jag var tvungen att skapa en ny kategori på bloggen!


Efter två timmar och "jag vet inte hur många minuter" så hade jag och mamma kommit fram till Helmer Ridcenter. Klockan var ungefär tolv så vi gick till restaurangen och beställde lunch, mamma åt toast och jag åt laxpasta. Mamma såg någon som hon kände igen och det visade sig vara en gammal bekant.


Vid två var det dags för mig att rida men innan så fick jag borsta, sadla och tränsa honom och leda ut honom till ridhuset. Stackars Liso hade kraftig melanom, som Sunny ungefär.

Jag fick börja med att skritta och värma upp honom, fast enligt mig var han redan mjuk och fin, men jag har ju inte så mycket att jämföra med! Sedan lite uppvärmande trav, vi skulle trava med långa steg men det villa inte Liso, för han är lite lat. Men vi fick några långa steg här och där!

Efter det så galopperade vi lite, eftersom jag inte är så van vid att galoppera så var det svårt för mig att slappna av. Han tog väldigt stora steg! Inte långa, men STORA! Efter ett tag så kunde jag slappna av mer och det gick bättre. Vi tränade även på öppna, men det gick inte toppen. Jag gjorde för mycket och för otydligt, men vi fick några rätt så fina öppnor!

Sedan skulle vi galoppera i åttvolt och på medellinjen så skulle vi byta galopp. Bara sådär! Byt galopp! Okej tänkte jag och bytte och Liso bytte! Så vi gjorde några galoppombyten och en gång så vinglade jag till lite mycket så då råkade vi göra vartannat!

Jag måste säga att galoppombytena var sååå roliga! Helt fantastisk!

Mot slutet av lektionen fick jag även testa lite passage, det kändes som passage! Jättehärligt! Men på filmen så kan man knappt urskilja att det är passage, men ändå!

Det sista jag fick göra var att prova på lite spansk skritt! Det var också jättekul!


Mamma och jag bestämde att det här måste vi göra igen (och ja nästa gång kanske även mamma kan rida...)


Men nu tänker jag gå och vila min ädla träningsvärk!


Hej Svejs!ProjektarbeteAllmänt

Posted by Lovis Tue, February 23, 2010 15:39:58

Skola... Jag har lov men det ända jag tänker på är skolan, vilket tragiskt liv jag måste ha!

Men till mitt försvar så går jag faktiskt sista året på gymnasiet och då är det svårt att sluta tänka på skolan, jag menar, tiden håller ju på att rinna ut!

Så nu ska jag vara duktig! Jag ska jobba på mitt projektarbete så att min handledare inte ger mig onda ögat varje gång hon ser mig.

Men som sagt så ska jag jobba stenhårt nu!... Efter jag har hängt tvätten, gosat med djuren, kollat ut genom fönstret, funderat på om jag är hungrig, tänka på livet osv. jag har MÅNGA viktiga saker som måste göras!

Idag har det än så länge varit lugnt i hagen, det var det igår med till någonting hände medan jag mockade. Jag hörde en smäll och kollade ut på stallplanen och där står lilla Skye och ser uppjagad ut (för er som inte vet så är det inte ofta hon ser uppjagad ut!). Det var ju bara att hämta grimman och försöka få in en högst motvillig tvåårig Highlander till hagen igen. Lycka till när man väger 50 kg! Hon börjar bli stor den lilla tjejen, ska bli spännande och se hur hon ser ut till sommaren!

Ja, men åter till tvätten då...


Jag höll nästan på att glömma! Imorgon åker jag och mamma till Strängnäs, där jag ska rida en privatlektion på en av deras hingstar. Väldigt trevlans ska det bli!


Nej nu måste jag nog faktiskt gå!


Hej Svejs!

En lång dag...Allmänt

Posted by Lovis Sun, February 21, 2010 21:35:56

Idag har det hänt mycket.

Det började med att jag vaknade klockan 10, av mig själv! Det är en ganska stor bedrift av en tonåring!

Mamma berättade för mig att vår nya inackordering skulle komma klockan tolv, så vi planerade vår tid fram tills dess och vid tolvtiden dök hon upp. En mörkbrun skapelse med en stor stjärn, Myran. Jag kände igen henne eftersom jag faktiskt hade hämtat och lämnat henne i hagen en gång!


Allt var frid och fröjd och vi släppte ihop henne med Sunny i vattenhagen (den med vattenkoppen i). Sunny gick mest omkring och skrittade medan Myran travade med höga benlyft och galopperade i djupsnön.


Det gick så bra så vi tänkte släppa ihop henne med våra hästar, dock så sprang hon ut i sommarhagen alldeles själv så stackars Nettan (hennes ägare), fick pulsa ut i 70-100 cm snö en bra bit. Hon sprang ut dit en gång till och sedan bestämde vi oss för att stänga av sommarhagen.


Så då var allt frid och fröjd tills mörkret kom och Johnny startade grävmaskinen. När vi gick ner för att hämta hästarna så var hon borta. Jag hittade henne i sommarhagen och hon var inte skadad, ett litet sår på frambenet var allt.


En ganska händelserik dag på Evalunds Gård!

Jag tog lite bilder på henne och jag kanske lägger upp dem imorgon, nu känner jag av snöpulsandet i hela kroppen och ryggen fick ta mycket stryk idag. Den som nästan hade blivit bra. Jag måste väl gå till kiropraktorn eller nått.


För övrigt så kanske jag ska rida Lusitano i veckan!

Nej nu behöver jag en vän som nästan aldrig sviker, smärtstillande piller :) (Jag låter som en pillerknaprare men så är ej fallet!)

Starting over again...Peggy

Posted by Lovis Fri, February 19, 2010 10:07:47

Hm. Jag har kommit fram till att jag helt enkelt får börja om från början med Peggy.

Jag ska börja med en akademisk grund, som jag gjorde förra gången och sedan får jag se hur jag ska göra. Men ändå om jag får henne i den konditionen som hon var i höstas så kommer hon ju ändå förlora det ifall jag ska till Spanien i höst, hm... tricky... Men det löser sig nog och mamma har sagt att hon kan ta hand om Peggy och rida henne när jag är borta.


Jaha nu måste jag åka till skolan, jag hinner inte skriva klart för Johnny håller på och STÖR mig... Och petar på mina glasögon så jag inte ser något... Moget för en 48-åring... verkligen!Hej Svejs


En katt som kvittrar!Allmänt

Posted by Lovis Wed, February 17, 2010 16:55:02

Ja min katt kvittrar när han ser fåglar. Han sitter på en gammal barnstol vid en glasdörr och kollar på fåglar, samtidigt som han kvittrar och viftar på svansen. Konstig katt den där Rocky.

Snart är det sportlov och gud vad jag har längtat! Det ska bli så skönt när jag kan göra vad jag vill en hel vecka, mamma har dessutom sagt att hon kanske har en överraskning till mig (jag vet redan vad det är, men jag säger inte!). Dessutom har hon sagt att vi kanske kan åka till hööks också! Vilket bra lov jag kommer få, jag har också bestämt mig för att sätta igång Peggy under lovet när jag har tid att verkligen komma igång och sen bara fortsätta.

Igår fick jag lite panik över studenten och allt som kommer att kosta, jag har räknat ut att det kommer kosta... MASSOR...

Och ännu värre... Vad ska man göra sen? Jag vill så hemskt gärna åka till Spanien men jag är för blyg för att ta kontakt med någon! Det är ju bara att göra det, eller hur? Det värsta som kan hända är att man får ett nej... MEN JAG VILL INTE HA NEJ!

Jag vill också åka och hälsa på på olika stuterier här i Sverige, men det är inte lätt när ingen är lika entusiastisk över det som jag!

Usch... och fy...


Apropå ingenting så flyttar det in en ny häst i stallet i helgen. Klastorp har platsbrist så vi tar över en inackordering tills de har fått en till plats. Det ska bli spännande, få in lite nytt blod i stallet. Jag vet att det är ett sto och troligtvis ett halvblod! Jag har nämligen inte träffat ägaren och det kan ju vara bra eftersom jag kan vara lite frågvis, så jag hade säkert skrämt bort dem!


Men nu ska jag nog göra iordning mat till mig själv, (Johnny är inte hemma och mamma... ja hon äter väl sen om hon blir hungrig)


HEJ SVEJS :D

(en bild på kvittrande katten när han ligger på mammas garderob, på ett hattlåda och en bild på Skye på promenad!)BilderAllmänt

Posted by Lovis Mon, February 15, 2010 16:39:40

Lite av bilderna som jag tog idag!

PromenadPeggy

Posted by Lovis Mon, February 15, 2010 15:17:05

Jag gick inte till gympan idag eftersom jag fortfarande inte är bra i ryggen.

Mamma och jag bestämde oss för att rida ut en sväng och ta med oss Skye. På väg ut så var Skye jättepigg och nyfiken på allt, skulle leka med båda hundar och barn och hon travade ikapp när hon kom på efterkälken (när i red ut med henne förut så fick vi dra med henne). Men hon blev ju trött ganska fort, inte så konstigt! Så vi vände hem igen, då ändrades Skyes beteende märkbart hon blev uttråkad och började tugga på grimskaftet och mamma fick nästan dra henne sista biten! Upp som en sol och ner som en pannkaka kan man säga!

Peggy och jag vi myste och hade det bra hela turen vi tränade lite öppna åt båda hållen och att trava långsamt i uppförsbacke! När vi kom hem så gullade hon massor med mig och jag gullade tillbaka.


Efter stallrundan så gick jag upp och värmde fötterna. Jag tvättade två maskiner, hängde tvätten och vek lakan, bytte lakan i Johnnys säng med.


Även fast jag borde ligga still i sängen och inte göra någonting så känner jag ändå att jag måste göra desto mer för att kompensera för att jag ligger i sängen, konstigt? Jag borde ju kunna slappna av när jag väl hinner? Jag börjar tro att jag är lite knäpp!


Men nu hoppar jag nog in i duschen och sen ska jag redigera bilderna som jag har tagit idag!


Hej Svejs

RyggontAllmänt

Posted by Lovis Sun, February 14, 2010 12:46:20

Hejsan!

Nu har jag haft konstant ont i ryggen sen i fredags eftermiddag. Det är svårt och förklara den här smärtan, det känns inte som muskelvärk eller ledvärk. Däremot känns det som att ett av mina revben är av!

En positiv sak är att jag slipper gympan imorgon (åka in för att gå en timme och sedan åka hem igen), vilket betyder att jag kan rida istället. MEN det funkar ju inte heller, dumma rygg. Och jag vet precis vad det var som orsakade det! En kille i min skola (en bekant) skulle väl skrämma mig antar jag. Han sprang i alla fall och hoppade rakt upp/på min rygg! Vem gör så?


Aja, igår när jag och mamma var nere i stallet (jag var ju inte mycket till hjälp) så kom jag att tänka på att det skulle vara roligt om någon ville att jag skulle rida till deras häst och att jag längtar tills någon frågar. Eftersom jag är lite trögtänkt så kom jag på x antal minuter senare att jag redan har ridit till en häst för någon! Alltså har jag en referens! Toppen!


Just nu är jag hemma hos Kim och de har massor av katter (uppfödning av Maine Coon), många mysiga kattungar (inte så mysiga på natten). De har nyligen köpt en ny katt som heter "någonting Stardust". Hon är nog min nya favorit! Världens goaste och coolaste katt!

Här är deras länk! http://generalcoons.com/


Nej nu ska jag må dåligt över att jag har ont i ryggen och kanske ta en smärtstillande tablett (de har funkat lite tidigare).


Hej Svejs!

En bild på en mycket vis hästs öga.

Blog image

Prov snart.Allmänt

Posted by Lovis Thu, February 11, 2010 13:05:36

Så nu sitter jag här i skolan och ska ha prov om en kvart.
En av skolans alla lunchkonserter drar snart igång. Trevligt med lite musik :)

Jag borde plugga men jag har haft det så stressigt den senaste tiden så jag tror jag får göra ett omprov sen. Jag kommer knappast att klara det.

Nu till andra glada och positiva saker!
Jag och Kim har varit ihop i 2 år och 8 månader idag och det firas genom att gå och se "Valentine's Day" som har smygpremiär ikväll. Jag har fått för mig att min reservation inte har gått igenom! Men jag hoppas att jag tror fel, i sånt fall är det inte mitt fel utan SF's!

Hoppas alla har det bra!