Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Många knappar, rattar och spakar!

ÄventyrPosted by Lovis Thu, February 25, 2010 16:25:19
Gårdagen var... lärorik! Så speciell att jag var tvungen att skapa en ny kategori på bloggen!


Efter två timmar och "jag vet inte hur många minuter" så hade jag och mamma kommit fram till Helmer Ridcenter. Klockan var ungefär tolv så vi gick till restaurangen och beställde lunch, mamma åt toast och jag åt laxpasta. Mamma såg någon som hon kände igen och det visade sig vara en gammal bekant.


Vid två var det dags för mig att rida men innan så fick jag borsta, sadla och tränsa honom och leda ut honom till ridhuset. Stackars Liso hade kraftig melanom, som Sunny ungefär.

Jag fick börja med att skritta och värma upp honom, fast enligt mig var han redan mjuk och fin, men jag har ju inte så mycket att jämföra med! Sedan lite uppvärmande trav, vi skulle trava med långa steg men det villa inte Liso, för han är lite lat. Men vi fick några långa steg här och där!

Efter det så galopperade vi lite, eftersom jag inte är så van vid att galoppera så var det svårt för mig att slappna av. Han tog väldigt stora steg! Inte långa, men STORA! Efter ett tag så kunde jag slappna av mer och det gick bättre. Vi tränade även på öppna, men det gick inte toppen. Jag gjorde för mycket och för otydligt, men vi fick några rätt så fina öppnor!

Sedan skulle vi galoppera i åttvolt och på medellinjen så skulle vi byta galopp. Bara sådär! Byt galopp! Okej tänkte jag och bytte och Liso bytte! Så vi gjorde några galoppombyten och en gång så vinglade jag till lite mycket så då råkade vi göra vartannat!

Jag måste säga att galoppombytena var sååå roliga! Helt fantastisk!

Mot slutet av lektionen fick jag även testa lite passage, det kändes som passage! Jättehärligt! Men på filmen så kan man knappt urskilja att det är passage, men ändå!

Det sista jag fick göra var att prova på lite spansk skritt! Det var också jättekul!


Mamma och jag bestämde att det här måste vi göra igen (och ja nästa gång kanske även mamma kan rida...)


Men nu tänker jag gå och vila min ädla träningsvärk!


Hej Svejs!