Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Det här med livet...

AllmäntPosted by Lovis Wed, March 03, 2010 19:23:49
Vad ska man göra med det? Jag har ingen aning, någonting som jag faktiskt vet är att jag inte vill leva utan hästar.

Just nu är jag väldigt trött på skolan... Men jag undrar om jag är trött på att plugga i allmänhet eller om jag är trött på skolan i sig. Jag måste verkligen boka ett möte med min rektor så vi kan diskutera skolor och andra alternativ. Jag skulle ju väldigt gärna vara praktikant hos någon eller till och med kanske få ett jobb i ett stall och jag ska försöka att få tag på ett. Nej nu klagar jag faktiskt bara!

Nästa vecka ska jag presentera mitt arbete i engelskan om det engelska ponnyraserna och (nu kommer jag klaga lite till) jag är SÅ rädd att de ska somna medan jag presenterar det eftersom det inte finns en enda hästintresserad i min grupp!


Nej nu känner jag att jag inte ska skriva något mer för det är bara massa gnäll från mig!


Hej Svejs!

Projektarbete

AllmäntPosted by Lovis Tue, February 23, 2010 15:39:58
Skola... Jag har lov men det ända jag tänker på är skolan, vilket tragiskt liv jag måste ha!

Men till mitt försvar så går jag faktiskt sista året på gymnasiet och då är det svårt att sluta tänka på skolan, jag menar, tiden håller ju på att rinna ut!

Så nu ska jag vara duktig! Jag ska jobba på mitt projektarbete så att min handledare inte ger mig onda ögat varje gång hon ser mig.

Men som sagt så ska jag jobba stenhårt nu!... Efter jag har hängt tvätten, gosat med djuren, kollat ut genom fönstret, funderat på om jag är hungrig, tänka på livet osv. jag har MÅNGA viktiga saker som måste göras!

Idag har det än så länge varit lugnt i hagen, det var det igår med till någonting hände medan jag mockade. Jag hörde en smäll och kollade ut på stallplanen och där står lilla Skye och ser uppjagad ut (för er som inte vet så är det inte ofta hon ser uppjagad ut!). Det var ju bara att hämta grimman och försöka få in en högst motvillig tvåårig Highlander till hagen igen. Lycka till när man väger 50 kg! Hon börjar bli stor den lilla tjejen, ska bli spännande och se hur hon ser ut till sommaren!

Ja, men åter till tvätten då...


Jag höll nästan på att glömma! Imorgon åker jag och mamma till Strängnäs, där jag ska rida en privatlektion på en av deras hingstar. Väldigt trevlans ska det bli!


Nej nu måste jag nog faktiskt gå!


Hej Svejs!

En lång dag...

AllmäntPosted by Lovis Sun, February 21, 2010 21:35:56
Idag har det hänt mycket.

Det började med att jag vaknade klockan 10, av mig själv! Det är en ganska stor bedrift av en tonåring!

Mamma berättade för mig att vår nya inackordering skulle komma klockan tolv, så vi planerade vår tid fram tills dess och vid tolvtiden dök hon upp. En mörkbrun skapelse med en stor stjärn, Myran. Jag kände igen henne eftersom jag faktiskt hade hämtat och lämnat henne i hagen en gång!


Allt var frid och fröjd och vi släppte ihop henne med Sunny i vattenhagen (den med vattenkoppen i). Sunny gick mest omkring och skrittade medan Myran travade med höga benlyft och galopperade i djupsnön.


Det gick så bra så vi tänkte släppa ihop henne med våra hästar, dock så sprang hon ut i sommarhagen alldeles själv så stackars Nettan (hennes ägare), fick pulsa ut i 70-100 cm snö en bra bit. Hon sprang ut dit en gång till och sedan bestämde vi oss för att stänga av sommarhagen.


Så då var allt frid och fröjd tills mörkret kom och Johnny startade grävmaskinen. När vi gick ner för att hämta hästarna så var hon borta. Jag hittade henne i sommarhagen och hon var inte skadad, ett litet sår på frambenet var allt.


En ganska händelserik dag på Evalunds Gård!

Jag tog lite bilder på henne och jag kanske lägger upp dem imorgon, nu känner jag av snöpulsandet i hela kroppen och ryggen fick ta mycket stryk idag. Den som nästan hade blivit bra. Jag måste väl gå till kiropraktorn eller nått.


För övrigt så kanske jag ska rida Lusitano i veckan!

Nej nu behöver jag en vän som nästan aldrig sviker, smärtstillande piller :) (Jag låter som en pillerknaprare men så är ej fallet!)

En katt som kvittrar!

AllmäntPosted by Lovis Wed, February 17, 2010 16:55:02
Ja min katt kvittrar när han ser fåglar. Han sitter på en gammal barnstol vid en glasdörr och kollar på fåglar, samtidigt som han kvittrar och viftar på svansen. Konstig katt den där Rocky.

Snart är det sportlov och gud vad jag har längtat! Det ska bli så skönt när jag kan göra vad jag vill en hel vecka, mamma har dessutom sagt att hon kanske har en överraskning till mig (jag vet redan vad det är, men jag säger inte!). Dessutom har hon sagt att vi kanske kan åka till hööks också! Vilket bra lov jag kommer få, jag har också bestämt mig för att sätta igång Peggy under lovet när jag har tid att verkligen komma igång och sen bara fortsätta.

Igår fick jag lite panik över studenten och allt som kommer att kosta, jag har räknat ut att det kommer kosta... MASSOR...

Och ännu värre... Vad ska man göra sen? Jag vill så hemskt gärna åka till Spanien men jag är för blyg för att ta kontakt med någon! Det är ju bara att göra det, eller hur? Det värsta som kan hända är att man får ett nej... MEN JAG VILL INTE HA NEJ!

Jag vill också åka och hälsa på på olika stuterier här i Sverige, men det är inte lätt när ingen är lika entusiastisk över det som jag!

Usch... och fy...


Apropå ingenting så flyttar det in en ny häst i stallet i helgen. Klastorp har platsbrist så vi tar över en inackordering tills de har fått en till plats. Det ska bli spännande, få in lite nytt blod i stallet. Jag vet att det är ett sto och troligtvis ett halvblod! Jag har nämligen inte träffat ägaren och det kan ju vara bra eftersom jag kan vara lite frågvis, så jag hade säkert skrämt bort dem!


Men nu ska jag nog göra iordning mat till mig själv, (Johnny är inte hemma och mamma... ja hon äter väl sen om hon blir hungrig)


HEJ SVEJS :D

(en bild på kvittrande katten när han ligger på mammas garderob, på ett hattlåda och en bild på Skye på promenad!)Bilder

AllmäntPosted by Lovis Mon, February 15, 2010 16:39:40
Lite av bilderna som jag tog idag!

Ryggont

AllmäntPosted by Lovis Sun, February 14, 2010 12:46:20
Hejsan!

Nu har jag haft konstant ont i ryggen sen i fredags eftermiddag. Det är svårt och förklara den här smärtan, det känns inte som muskelvärk eller ledvärk. Däremot känns det som att ett av mina revben är av!

En positiv sak är att jag slipper gympan imorgon (åka in för att gå en timme och sedan åka hem igen), vilket betyder att jag kan rida istället. MEN det funkar ju inte heller, dumma rygg. Och jag vet precis vad det var som orsakade det! En kille i min skola (en bekant) skulle väl skrämma mig antar jag. Han sprang i alla fall och hoppade rakt upp/på min rygg! Vem gör så?


Aja, igår när jag och mamma var nere i stallet (jag var ju inte mycket till hjälp) så kom jag att tänka på att det skulle vara roligt om någon ville att jag skulle rida till deras häst och att jag längtar tills någon frågar. Eftersom jag är lite trögtänkt så kom jag på x antal minuter senare att jag redan har ridit till en häst för någon! Alltså har jag en referens! Toppen!


Just nu är jag hemma hos Kim och de har massor av katter (uppfödning av Maine Coon), många mysiga kattungar (inte så mysiga på natten). De har nyligen köpt en ny katt som heter "någonting Stardust". Hon är nog min nya favorit! Världens goaste och coolaste katt!

Här är deras länk! http://generalcoons.com/


Nej nu ska jag må dåligt över att jag har ont i ryggen och kanske ta en smärtstillande tablett (de har funkat lite tidigare).


Hej Svejs!

En bild på en mycket vis hästs öga.Prov snart.

AllmäntPosted by Lovis Thu, February 11, 2010 13:05:36
Så nu sitter jag här i skolan och ska ha prov om en kvart.
En av skolans alla lunchkonserter drar snart igång. Trevligt med lite musik :)

Jag borde plugga men jag har haft det så stressigt den senaste tiden så jag tror jag får göra ett omprov sen. Jag kommer knappast att klara det.

Nu till andra glada och positiva saker!
Jag och Kim har varit ihop i 2 år och 8 månader idag och det firas genom att gå och se "Valentine's Day" som har smygpremiär ikväll. Jag har fått för mig att min reservation inte har gått igenom! Men jag hoppas att jag tror fel, i sånt fall är det inte mitt fel utan SF's!

Hoppas alla har det bra!

Jag är tillbaka!

AllmäntPosted by Lovis Wed, February 10, 2010 16:52:52
Tänkte att jag kunde börja skriva här igen och inte sluta den här gången!


Inte så mycket intressant har hänt sedan jag senast skrev och om jag skulle skriva allt som hänt så skulle det nog ta resten av dagen!

Just nu sitter jag och pluggar till ett prov som jag har imorgon i Kultur- och Idéhistoria. Lite klurigt ämne faktiskt, man måste analysera tavlor bland annat. Först i början tyckte jag att kursen var lite seg och att jag bara gick den för att vi ska åka till Berlin nästa månad. Men nu har jag kommit in i det här med att tolka konst etc. och jag måste säga att det är väldigt intressant hur en sådan liten och obetydlig sak som att det finns en skål med apelsiner på bordet i rummet, kan betyda fruktsamhet och rikedom. Fascinerande!

Jag sitter nu och lyssnar på Månskenssonaten av Beethoven, ett väldigt vackert och sorgligt musikstycke.


Men nu måste jag nog återgå till Idéhistorian under Barocken! Jag kanske återkommer lite senare!


Fridens!


Update from the Redhead

AllmäntPosted by Lovis Wed, November 11, 2009 19:12:33
Jo igår så var ju mamma och jag på Klastorp och kollade.

Vi tittade på när Lotta red Donnerman sen lämnade mamma mig så hjälpte jag till och fixade så gott jag kunde. Jag kollade mest hur saker och ting skulle göras eftersom alla stall är olika :) De var jättetrevliga och hjälpsamma och jag trivdes (fast jag var lite nervös).

Jag kämpade på tills klockan var halv tre när alla hästarna var inne och så.

Jag är fortfarande sjuk och har inte så mycket energi till övers.


Imorgon ska jag ändå pallra mig till skolan för Amanda tjatade på mig! :) Jag går bara till tolv så det hoppas jag överleva!


Men nu måste jag ner och ta in våra hästar!


Sen blir det mat till marsvin och hänga systers tvätt, som jag så snällt tvättar åt henne.


Hej Svejs!

Baka kaka

AllmäntPosted by Lovis Mon, November 09, 2009 12:33:15
Eller ja, baka var väl synd att säga. Men kaka blir det i alla fall, citronkaka.

Hostan är inte bättre idag, så jag struntade i gympan och red till ridhuset idag. Inte det smartaste draget kanske. Jag var väldigt seg och hann inte riktigt med Shania, hon var alltid ett steg före. Alltså har jag kommit på att ridning när man är sjuk inte heller är en bra idé.

Lite bra saker uträttade jag i alla fall. Igår när jag red henne så ville hon inte stå still i halten, av någon konstig anledning som jag inte har listat ut (Perry skulle säga "Stop looking at her" och då kan jag meddela att jag testat det med!). Men idag så stod hon snällt stilla, kanske trött efter igår? Vänster varv har blivit jätteknackigt, hon vill inte göra öppna eller ta korta steg (kan ju vara att hon helt enkelt är trött), så det måste vi jobba mer med. Traven i höger varv är jättebra (vänster med, men efter mer arbete), även galoppen funkar bra. Fast att hon kastar sig iväg när man ska fatta galopp. Några steg blir superhärliga, annars är det mest okontrollerad galopp.

Efter det så kollapsade jag av trötthet och vi fick bege oss hemåt.


Min snälla mamma ringde till Lotta på Klastorp och frågade om jag kanske fick komma och kolla lite hur de jobbar och så på måndagar och tisdagar. Och Lotta sa att jag var så välkommen, hon undrade också om jag kanske ville hjälpa till i stallet på helgerna, då de är lite kort om folk. Så imorgon ska jag och mamma dit och kolla hur de har det (annars brukar vi ju bara rida på deras ridbana och i deras ridhus).

Spännande!


Nu ska jag hänga tvätt!

Hej Svejs

Host

AllmäntPosted by Lovis Sun, November 08, 2009 16:36:48
Jahapp.. då var man sjuk igen då.

Hoppas att det inte är några grisar inblandade!


Det har varit rätt lugnt på hästfronten p.g.a att jag är sjuk och så håller vi på mycket med huset. Men igår red jag och mamma med Mimmi (som har Charles), vi red i skogen runt mormor vid sjön. Först travade vi på en grusväg och Shania rusade iväg lite eftersom de andra var lite heta. Jag behövde knappt ta i henne när jag sa åt henne att vi bara skulle trava. Sen var det inget bråk mellan oss, hur mycket de andra än busade och så så var hon lugn och stabil.

Jag kommer saknar henne.

Efter det så skrittade vi vidare genom skogen och hoppade över ett hinder.

När vi kom till galoppsträckan så var det dags för galopp. Först gick det lugnt och fint (för oss), men sen skulle mamma envisas med att rida om och en Lovis med feber orkar inte ha horse-wrestling, så jag lät henne springa tills hon tröttnade (vilket hon gjorde ganska snabbt).

Mimmi visade oss en ny väg så vi fick lite omväxling också.

Efter ett tag kom vi tillbaka på ursprungsvägen och red hem.


Men nu måste jag nog vila! Jag har färgat håret idag; det blev rött!


Hej Svejs

Next »