Lovis Ridblogg

Lovis Ridblogg

Om Bloggen

Här skriver jag om vad jag gör om dagarna samt vad som händer på hästfronten.

Starting over again...

PeggyPosted by Lovis Fri, February 19, 2010 10:07:47
Hm. Jag har kommit fram till att jag helt enkelt får börja om från början med Peggy.

Jag ska börja med en akademisk grund, som jag gjorde förra gången och sedan får jag se hur jag ska göra. Men ändå om jag får henne i den konditionen som hon var i höstas så kommer hon ju ändå förlora det ifall jag ska till Spanien i höst, hm... tricky... Men det löser sig nog och mamma har sagt att hon kan ta hand om Peggy och rida henne när jag är borta.


Jaha nu måste jag åka till skolan, jag hinner inte skriva klart för Johnny håller på och STÖR mig... Och petar på mina glasögon så jag inte ser något... Moget för en 48-åring... verkligen!Hej Svejs


Promenad

PeggyPosted by Lovis Mon, February 15, 2010 15:17:05
Jag gick inte till gympan idag eftersom jag fortfarande inte är bra i ryggen.

Mamma och jag bestämde oss för att rida ut en sväng och ta med oss Skye. På väg ut så var Skye jättepigg och nyfiken på allt, skulle leka med båda hundar och barn och hon travade ikapp när hon kom på efterkälken (när i red ut med henne förut så fick vi dra med henne). Men hon blev ju trött ganska fort, inte så konstigt! Så vi vände hem igen, då ändrades Skyes beteende märkbart hon blev uttråkad och började tugga på grimskaftet och mamma fick nästan dra henne sista biten! Upp som en sol och ner som en pannkaka kan man säga!

Peggy och jag vi myste och hade det bra hela turen vi tränade lite öppna åt båda hållen och att trava långsamt i uppförsbacke! När vi kom hem så gullade hon massor med mig och jag gullade tillbaka.


Efter stallrundan så gick jag upp och värmde fötterna. Jag tvättade två maskiner, hängde tvätten och vek lakan, bytte lakan i Johnnys säng med.


Även fast jag borde ligga still i sängen och inte göra någonting så känner jag ändå att jag måste göra desto mer för att kompensera för att jag ligger i sängen, konstigt? Jag borde ju kunna slappna av när jag väl hinner? Jag börjar tro att jag är lite knäpp!


Men nu hoppar jag nog in i duschen och sen ska jag redigera bilderna som jag har tagit idag!


Hej Svejs

Spöregn

PeggyPosted by Lovis Sun, October 04, 2009 20:43:32

Mamma väckte mig vid nio imorse och så gick vi ner till stallet.
Jag tog med mig kamera eftersom det var så blött i gräset så jag ville se om jag kunde få någon bra bild på vattendroppar. Kom snart på att det skulle bli omöjligt utan stativet så jag fick gå upp och hämta det.
Sen tog mamma ut Skye på volten och skulle testa löslongera henne för första gången. Så jag bestämde mig för att det skulle vara roligare att fota Skye än att fota vattendroppar.
Det gick jättebra hon lyssnade jättebra på mamma och jag fick några bra bilder :)

Efter det så red vi ut och det såg ut att bli en vacker dag. Vi hann knappt rida halvvägs innan det började småregna, inte så farligt tyckte vi och bestämde oss för att rida förbi hos mormor. Hon såg eller hörde oss inte och vi bestämde oss för att rida hem. Det hade då börjat regna ganska mycket så vi började trava hemåt. Efter ett tag började det ärr spöregna, så jag och mamma började galoppera istället. Och vi galopperade nästan hela vägen hem. Sen fick tjejerna stå inne med svettäcke och äta hö en stund. Det hade såklart slutat regna så fort vi kom hem.

Jag har även tagit kort på min moppe som nu ska säljas.
Det är en Yamaha DT50 R -92

Om nån skulle vara intresserad så mejla johnny@evalundsgard.se


HOPPA!

PeggyPosted by Lovis Sun, September 27, 2009 20:49:12

Idag så byggde jag, mamma och Kim några terränghinder i sommar hagen, 6 stycken för att vara exakt.

Sen bestämde vi oss för att testa dem. Och den enda av våra hästar som vi vet kan hoppa, eller ja bäst av alla i alla fall, är Sunny. Så mamma gjorde iordning Sunny och jag gjorde iordning Peggy. Jag tog min gamla Lewa sadel och kortade stigläderna, det var längesedan. Och så skrittade vi först till slutet av hagen och travade lite. Sen så travade vi hemåt och skulle hoppa över det första hindret, jag var beredd på Peggys vanliga; HERREGUD! Det är något i vägen!

Men hon hoppade så fint att jag höll på att svimma! Jag tänkte att det måste vara en engångsföretelse så kom vi mot nästa hindret, som på mitten är 40-50cm och på högerkanten kanske det är 70cm. Jag siktade in mig på mitten men Peggy hoppade över högersidan lika fint som innan. Sedan fortsatte det, och hon hoppade alla gångerna jättebra. Jag är fortfarande lite chockad!

Sen bytte mamma Sunny mot Shania, som inte verkade tycka hoppa var så kul. Hon verkar tycka bäst om ridbanan, eller så var hon bara lat. Men hoppa kunde hon! 

Men ja, annars händer det inte så mycket.

Hej Svejs!

Bråk

PeggyPosted by Lovis Wed, September 23, 2009 08:17:34

Igår så bråkade jag och Peggy för första gången.
Det var lite jobbigt, men nu är det okej.
Mamma och jag red ut med Sunny, Skye och Peggy. Eftersom det var andra gången vi red ut med Skye, så väntade vi oss inte riktigt att det skulle gå lika bra som första. Vi trodde hon skulle busa, men nej, hon tvärstannade istället så mamma höll på att flyga av. Jag fick gå bakom och se till så hon inte stannade.
Vi testade att trava lite också och det funkade bra, hon travade på och blev lite mer nyfiken.
Jag och Peggy tränade lydnad. Jag gjorde halt och stod där kanske 2 minuter sen gick jag; åh nej, nu är de andra JÄTTElångt borta, tänkte Peggy. Men jag gav inte upp, om hon inte gick i min takt så gjorde vi halt eller en volt. Tillslut var vi framme vid de andra.
När vi kom hem så kom vi på att vi kunde rida i sommarhagen eftersom alla hästarna var inne.
Vi gick ända längst ner och galopperade hela vägen upp. Mamma och Sunny hoppade över muren och jag och Peggy "hoppade" (dvs lyfte lite extra på benen) över en stock.

Trevligt var det.

Jag red även Shania, men det kan jag skriva om ikväll!

Hej Svejs!

Göra halt

PeggyPosted by Lovis Tue, September 15, 2009 18:26:19

Igår kom min Perry Wood bok, som jag genast började bläddra i.
Och då kom jag ihåg vad jag sa att jag skulle träna på efter clinicen. Jag sa klart och tydkligt att jag skulle träna på "The Basics". Så igår gick jag först med Peggy på volten och gjorde halt och så sen satt jag upp barbacka och tränade halt igen. Det funkade sådär :/ Men sen kom mamma och hjälpte till och då gick det bättre!
Sen travade jag lite barbacka också och tränade på balansen och att hon ska trava i min takt inte hennes.
Sen fick det räcka!

Idag har vi filmat material till våran reklamfilm (årets första projekt i Rörlig Bild B)
Vi var borta på Kimstad skolan och filmade.
Det gick bra och smärtfritt. Efter skolan tog jag med mig mamma och Kim till Norrköpings Brud och bal för att prova min klänning igen (inte min men aja). Kim vart alldeles tyst när jag kom ut och tillslut fick han fram; Va fin den var...
Efter en stund kom min syster Mira förbi eftersom hon var i krokarna. Då blev det lite tårar nästan! OCH sen skrev vi betsällningen, så nu gäller det att lägga handpenning och sen skickas beställningen och jag får min alldeles egna (i rätt storlek också).

Nu är det mat!
Hej Svejs!

Dåligt på bloggfronten

PeggyPosted by Lovis Mon, September 14, 2009 08:02:28

Jag har inte bloggat nått på ett tag, inte bra.
Men det har å andra sidan inte hänt så mycket. I torsdags var jag och mina vänner och kollade på balklänningar, mycket farlig sysselsättning! Med det är inte långt till studentbalen (BARA 9 månader!). Egentligen gick vi dit för att Anna skulle prova en som hon ville ha. Sen skulle vi bara prova de glittraigaste sakerna vi hittade... Jag provade en turkos/blå klänning... och GUD! Den ska jag ha! Hoppas jag.

Så ser den ut (inte riktigt den färgen):

Igår så körde jag långa tyglar på Peggy för att se om hon fortfarande kunde det eller hon hon hade glömt bort det. Hon var lite vimsig i början, men sen blev det lite bättre. Både hon och jag var lite ringrostiga!

Jag har tänkt mycket på framtiden och på potentiella praktikplatser... Men har ännu inte hittat något som lockar.
Hm... Jaja det löser sig med tiden!

Nej nu ska jag äta frukost! Hej svejs!

Ekodag med skolan

PeggyPosted by Lovis Wed, September 09, 2009 20:47:55

Idag har våran klass åkt ut med ekoturen till kolmården och håvat kryp.
Mycket roligare än vad jag trodde det var att titta på slemmiga saker.
Mycket ansträngande att kolla på små slemmiga saker :)

Vid fyra var vi hemma igen och mamma och jag åkte hem. Först så vilade jag en timme eftersom jag var helt slut och hade desutom en huvudvärk som hette duga (Vätskebrist?). Det blev bättre efter att jag vilade och drack vatten, så när mamma och jag gick ner till stallet så var jag fit for fight. Vi red bort till våran granne Janne (ironiskt) och lånade hans volt. Peggy var väldigt stel till en början så jag försökte att lösgöra henne ordentligt först.
Vi började med att göra öppna mot staketet och det gick bra, sen testade vi den vanliga öppnan med. Och det gick också bra!
Efter det så testade jag traven och fokuserade på ställningen och farten, vilket var nog så jobbigt för hon ville inte trava långsamt.
Men hon lugnade ner sig. och då testade vi öppna i trav (lååååångsaaaamt) med, det gick helt okej men lite bråkig var hon.
Sen gav vi oss iväg ut i skogen för en liten tur. Peggy var jätteseg, det kändes som att hon skulle stanna hela tiden, så jag gjorde halt för jag tänkte att hon säkert behövde kissa. Hon kissade inte så vi fortsatte. När vi hade kommit en bit så tog det tvärstopp och då skulle hon minsann kissa.
Det är verkligen en skillnad mellan Charles och Peggy, när Charles ska kissa så måste han förbereda sig i en kvart ungefär och sen kanske han bestämmer sig för att inte alls var kissnödig. Peggy hon bara tvärstannar så att man nästan flyger ur sadeln.

Lite bilder från clinicen. Jag hinner inte lägga upp de andra bilderna på galleriet. Men jag säger till när jag gjort det.

Hej Svejs

Galopp i skogen!

PeggyPosted by Lovis Tue, September 01, 2009 20:21:44
Imorse red jag och mamma ut med Peggy och Sunny.
Vi tog en liten sväng med trav och galopp och Peggy fattade rätt galopp, då blev jag glad!
Jag har putsat mitt träns inför helgen, det tog hela 45 minuter. Det är inte lätt att vara perfektionist.

Imorgon ska alla treor till Stockholm på Multireligös resa, sjal ska man ha med!

Jag försöker hitta inspiration till Evalund sidan, men jag är så dålig på det.
Usch, jag vill bara ha den klar!

Men nu ska jag nog läsa min bok!

Hej Svejs

Peggy och lite bilder :)

PeggyPosted by Lovis Mon, August 31, 2009 21:41:52

Idag har jag och Peggy varit inspirerade av Edward Gals's ritt i Windsor :)
Och det gick bättre, jag slappnade av, satt korrekt och använde småååå hjälper och det funkade utan krumelux. Väldigt stolt över min pärla.
Det visade sig också att hon kunde göra höger sluta om man gjorde en skänkelvikning till höger. Nu var det ju inte det jag var ute efter för stunden men jag blev nöjd inombords.

Jag har också tagit lite bilder på hästarna idag! Huset med!

Peggy!

PeggyPosted by Lovis Sat, August 29, 2009 08:59:48

Äntligen fick jag rida på henne! Det var härligt, fast hon är ju lite tjurig för hon tror att jag bara ska rida henne en gång och sen rida Shania 70 sen hon igen. Vilket jag inte ska! Jag har saknat henne så.
Jag och mamma red en långtur på ett ställe där vi aldrig hade varit. Vi hittade massor av nya ridstigar och en gammal mur och en grund till ett liten torp. Det är rätt spännande att hitta sånt, tänk att någon har bott här och så. Vi hittade också en gammal landsväg som vi red på, tänk så många hästar som har gått där!
I alla fall så kom vi ut på en välkänd väg och så gick vi en sväng till och mitt i allt så kom det ett hinder så mamma och jag hoppade, Peggy hoppade lite men inte mycket det måste nog vara lite högre för att hon ska förstå. Efter det så begav vi oss hemmåt med Hängläppen (Shania) och Nicke Nyfiken (Peggy, som för övrigt är LIVRÄDD för stenar).

När vi kom hem så provade jag en salva som jag fick av pappa för ett tag sen.
Den heter Superbra Hästsalva. Peggy är allergisk mot något, troligen spännena på grimman och hon har fått som nått eksem, så jag tänkte testa om det blev bättre av salvan.

Marknad och partaj på schemat idag!

Nu ska jag äta frukost och sen blir det stallet!
Hej SvejsNext »